Conditie opbouwen na ziekte [3 tips]

Ben je net ernstig ziek geweest? Dan is het weer tijd om conditie op te bouwen. Je zult merken dat je bent afgevallen en dat jouw spiermassa is afgenomen. De weg naar herstel kan hierdoor lang duren. Wil jij conditie opbouwen na ziekte, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan ben jij bij REVAQ aan het juiste adres. Bij REVAQ kun jij samen met fysiotherapeuten werken aan jouw conditie.

De manier van conditie opbouwen na ziekte is afhankelijk van wat voor ziekte je hebt gehad. Samen met REVAQ brengen we in kaart hoe je ervoor staat en kunnen we jouw conditie langzaam op gaan bouwen.


Waarom conditie opbouwen na ziekte?

Het is belangrijk om jouw conditie weer op te bouwen na een operatie. Dit is van belang, omdat je dan minder vatbaar bent voor virussen en bacteriën, sneller herstelt en je kunt snel weer de dagelijkse dingen oppakken, zoals werk.

Door bijvoorbeeld corona kan je conditie flink achteruitgaan. Dit kan je al merken tijdens het traplopen of fietsen. Je spieren worden zwakker en stijver als je minder beweegt. Heb jij last van Long-covid of wil jij conditie opbouwen na corona? In dit artikel geven wij jou 3 tips om je conditie te herstellen en weer op te bouwen.

Conditie opbouwen na ziekte, zoals corona

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen jouw belasting en belastbaarheid. Belasting houdt in hoeveel inspanning jij van jouw lichaam vraagt. Belastbaarheid betekent hoeveel activiteit jouw lichaam aankan. Dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen of schoonmaken, zijn ook activiteiten. Om jouw conditie weer op te bouwen is het belangrijk dat je zulke activiteiten afwisselt met rust.Tip #1

Wandel meer

Zodra je weer naar buiten mag, start met wandelen! Probeer dagelijks in je eigen tempo te wandelen. Als je gezond bent, zijn 10.000 stappen een goed streven. Begin eerst met een korte wandeling en bouw dit vervolgens rustig op. Wij geven je als tip mee om je stappen goed bij te houden, zodat je niet teveel loopt.Probeer door je neus te ademen tijdens het wandelen. Hierdoor wordt de intensiteit tijdens het trainen beperkt. Bovendien wordt het lichaam hierdoor een stuk efficiënter met het verplaatsen van zuurstof door jouw lichaam.Tip #2

Train thuis

Ook thuis kun jij trainen. Pak bijvoorbeeld thuis een aantal keren extra de trap. Dat is een goede oefening om je uithoudingsvermogen te trainen.Tip #3

Maak een gewoonte van bewegen

Om ervoor te zorgen dat jij jouw conditie op blijft bouwen, is het van belang om een gewoonte te maken van bewegen. Maak voor jezelf een schema en plan tijd voor bewegen. Hoe vaker jij traint, hoe sneller jouw conditie weer op peil is. Wel is het belangrijk om genoeg rust te nemen tussendoor.

Conditie opbouwen na ziekte met REVAQ

Wil jij nog meer tips of lukt het niet om je conditie te herstellen na (ernstige) ziekte? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat jij precies de behandeling krijgt die bij je past. Wij zijn gespecialiseerd in hersteltrajecten na ziekte. Bij REVAQ maken we een behandeling altijd op maat, waarbij een team van leefstijlcoaches, diëtisten en fysiotherapeuten je helpen om conditioneel weer op niveau te komen.

TarievenTarieven onverzekerde zorg

 • Fysiotherapie
 • Screening, intake en onderzoek €56,-
 • Zitting €36,50
 • Lange zitting €53,-
 • Diëtetiek
 • Intake €75,-
 • Persoonlijke voedingsadvies €37,50
 • Vervolgconsult €37,50
 • Leefstijlcoaching
 • Intake  €75,00 (exclusief BTW)
 • Vervolgconsult €37,50 (exclusief BTW)

Bovenstaande tarieven gelden voor de onverzekerde zorg. Voor de eigen bijdrage geldt dat er mogelijkheid is voor gespreide betaling.

Verzekeringen waar wij mee samenwerken

© 2023 REVAQ - All rights reserverd
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen