Conditie opbouwen na operatie [4 tips]

Ben je net een operatie ondergaan? Dan is het tijd om weer conditie op te bouwen. Je levert namelijk conditioneel fors in. Gewichtsverlies en spierzwakte zijn hierbij veel voorkomend. De weg naar herstel kan hierdoor moeizaam zijn.

De manier van conditie opbouwen na operatie is afhankelijk van het soort operatie wat je bent ondergaan. Er wordt aangeraden om eerst altijd advies te vragen aan professionele fysiotherapeuten. Bij REVAQ kun jij samen met een fysiotherapeut werken aan het herstel en revalidatie na jouw operatie. Als je toestemming krijgt om langzaam weer jouw conditie op te pakken, kun je dat ook zelf doen. In dit artikel geven we je 4 tips om jouw conditie weer op te bouwen.

Waarom conditie opbouwen na operatie?

Het is van groot belang om jouw conditie weer op te bouwen na een operatie. Dit zorgt er namelijk voor dat het herstel sneller gaat, je minder vatbaar bent voor virussen en bacteriën en je snel weer de dagelijkse dingen op kan pakken, zoals werk. 


Tip #1

Wandelen na je operatie

Wandelen is een eenvoudige manier om jouw conditie langzaam op te bouwen na de operatie. Het fijne aan wandelen is dat je dit geheel op je eigen tempo kan doen. Belangrijk is wel om het wandelen rustig op te bouwen en dat je dus niet te lange stukken loopt.Begin een paar keer per week een klein stukje te lopen en bouw dit daarna rustig op. Eventueel kun je met een hartslagmeter bijhouden of je niet te hard loopt. 


Tip #2

Voeding tijdens revalidatie

Het is van groot belang om na jouw operatie gezond en goed te eten om weer een goede conditie te krijgen. Veel mensen zullen na hun operatie een gebrek aan eetlust ervaren. Onze tip hiervoor is om jouw maaltijden op te delen in kleinere maaltijden. Eet bijvoorbeeld in plaats van 3 keer, 6 keer per dag.Daarnaast wordt het aangeraden om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Als je hier moeite mee hebt, is een eiwit shake een goed alternatief.   


Tip #3

Blijf mentaal fit na je operatie

Dit is misschien wel een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven. Probeer na je operatie fysiek, maar ook mentaal in goede conditie te blijven. Veel mensen worden namelijk moedeloos van het vele stilzitten en gaan zich vervelen. Zorg er daarom voor dat je bezig blijft. 


Tip #4

Slaap veel na je operatie

Slaap is een belangrijk onderdeel van een snel herstel. Zorg ervoor dat je minstens 8 uur per nacht slaapt. De diepe- en rem slaap zijn hierbij erg belangrijk. Wij raden je aan om in een zo donker mogelijke kamer te slapen en dat je kamer niet te warm is. Dit zorgt namelijk voor de beste nachtrust.

Conditie opbouwen na operatie bij REVAQ

Wil je nog meer tips om conditie opbouwen na operatie te versnellen, zodat jij snel weer aan het werk kan? Of ben je op zoek naar hulp? Bij REVAQ kunnen wij je helpen! Wij vinden het namelijk enorm belangrijk dat je precies de behandeling krijgt die bij je past. Wij zijn gespecialiseerd in hersteltrajecten na operaties en andere leefstijl pijlers. Bij REVAQ wordt een behandeling altijd op maat gemaakt, waarbij een team van diëtiste, leefstijlcoaches en fysiotherapeuten je helpen om conditioneel weer op niveau te komen.

Benieuwd wat REVAQ voor jou kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag!

TarievenTarieven onverzekerde zorg

 • Fysiotherapie
 • Screening, intake en onderzoek €56,-
 • Zitting €36,50
 • Lange zitting €53,-
 • Diëtetiek
 • Intake €75,-
 • Persoonlijke voedingsadvies €37,50
 • Vervolgconsult €37,50
 • Leefstijlcoaching
 • Intake  €75,00 (exclusief BTW)
 • Vervolgconsult €37,50 (exclusief BTW)

Bovenstaande tarieven gelden voor de onverzekerde zorg. Voor de eigen bijdrage geldt dat er mogelijkheid is voor gespreide betaling.

Verzekeringen waar wij mee samenwerken

© 2023 REVAQ - All rights reserverd
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen