Veelgestelde vragen

Heb ik een aparte verwijzing nodig voor Diëtetiek als ik al een verwijzing voor fysiotherapie heb?

In veel gevallen kan een gecombineerde verwijzing worden gegeven voor zowel fysiotherapie als diëtetiek als beide behandelingen nodig zijn voor een specifieke behandeling. Daarbij moeten dan wel beide disciplines expliciet worden benoemd. Het is daarom raadzaam om altijd een aparte verwijzing aan te vragen/mee te brengen. De verwijzing voor diëtetiek kan ook altijd via de huisarts worden aangevraagd. 

Kan ik zonder verwijzing deelnemen aan een behandeltraject?

Ja, het is mogelijk om zowel met als zonder verwijzing via een huisarts, medisch specialist of medisch adviseur van uw zorgverzekeraar deel te nemen aan een van de behandeltrajecten.

Wordt mijn gehele behandeltraject bij REVAQ vergoed?

Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt een bepaald aantal behandelingen vergoed, indien een indicatie voor fysiotherapie aanwezig is. Dit verschilt per verzekering. Hiervoor kunt u het beste uw polis nakijken of contact opnemen met uw verzekeraar om de juiste informatie te krijgen. De rekeningen worden door ons rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. 

Voor een klacht die gerelateerd is aan een chronische aandoening en op de ‘lijst chronische aandoeningen’ voorkomt, wordt vanaf de 21e behandeling een uitgebreide vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden van de aanvullende verzekering afgeschreven. Mocht je niet (voldoende) aanvullend verzekerd zijn, worden deze particulier in rekening gebracht.
Voor de eigen bijdrage geldt dat er altijd een mogelijkheid is voor gespreide betaling. 

Voor COPD en artrose gelden speciale regels voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Bij COPD en artrose van knie en de heup kunt u direct vergoeding krijgen voor een bepaalde duur vanaf de 1e behandeling.

Wat is de duur van het behandeltraject?

Een behandeltraject bij REVAQ is niet voor onbepaalde tijd, maar is een afgebakend programma met een kop en een staart. De duur van een behandeltraject varieert tussen de 3 en 24 weken. Onze ervaren behandelaars maken voor de start van het traject een op maat gemaakt behandelplan. Samen met jou stellen zij realistische doelen op die ook echt haalbaar zijn binnen de gestelde periode, zodat je ergens gericht naar toe kunt werken. 

Staat jouw vraag er niet bij,
neem dan contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN

Verzekeringen waar wij mee samenwerken

© 2023 REVAQ - All rights reserverd
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen