BehandelprogrammaOp weg naar een zware medische behandeling 

Als je een zware ingreep voor de boeg hebt, zoals een operatie, bestraling, chemotherapie of een combinatie hiervan is het belangrijk om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. REVAQ Leefstijl Kliniek biedt een speciaal programma van 4 weken aan voordat jouw behandeling gaat starten. Het programma is samen met medisch specialisten van het Amphia Ziekenhuis ontwikkeld en hiernaar is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan. Met een betere conditie van tevoren, heb je minder kans op complicaties en kan je sneller worden ontslagen uit het ziekenhuis.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK

Waarom prehabilitatie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat prehabilitatie aanzienlijke voordelen kan opleveren voor patiënten die een zware medische behandeling moeten ondergaan. Door vooraf te werken aan je conditie, spierkracht en algemene gezondheid, kun je de negatieve effecten van de behandeling verminderen en de kans op complicaties verkleinen.

Wat zijn de voordelen?

 • Verminderde complicaties: Door fysiek sterker en gezonder te zijn, kunnen je lichaam en immuunsysteem beter omgaan met de belasting van de behandeling. Dit kan het risico op complicaties, zoals infecties en wondgenezingsproblemen, aanzienlijk verminderen.
 • Sneller herstel: Een betere fysieke conditie voorafgaand aan de behandeling kan het herstelproces versnellen. Je lichaam is beter in staat om te genezen en je kunt eerder weer actief worden na de behandeling.
 • Korter ziekenhuisverblijf: Patiënten die prehabilitatie ondergaan, hebben vaak een korter verblijf in het ziekenhuis na de behandeling, omdat ze sneller herstellen en minder complicaties ervaren.

Het Revaq Prehabilitatie Programma

Het prehabilitatie programma van Revaq Leefstijl Kliniek is specifiek ontwikkeld in samenwerking met de medisch specialisten van het Amphia Ziekenhuis. Dit zorgt ervoor dat het programma gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en best practices. Gedurende vier weken werk je intensief aan het verbeteren van je conditie en kracht, onder begeleiding van deskundige professionals.

Het Revaq Prehabilitatie Programma omvat:

 • Persoonlijk programma: We stellen een op maat gemaakt programma op dat aansluit bij jouw behoeften en medische situatie.
 • Deskundige begeleiding: Gedurende het programma word je begeleid door ervaren professionals, waaronder medisch specialisten en leefstijlcoaches.
 • Gerichte oefeningen: We focussen ons op het verbeteren van je conditie, kracht en algehele gezondheid met gerichte oefeningen.
 • Voedingsadvies: Een gezond voedingspatroon speelt een belangrijke rol in prehabilitatie, daarom krijg je deskundig voedingsadvies.
 • Monitoring en evaluatie: Tijdens het programma houden we je voortgang nauwlettend in de gaten en evalueren we regelmatig om de aanpak indien nodig bij te stellen.
 • Motivatie en ondersteuning: We stimuleren je om het beste uit jezelf te halen en bieden continue ondersteuning gedurende het traject.

Ons doel is om jou optimaal voor te bereiden op de zware medische behandeling, zodat je de beste kans hebt op een succesvolle uitkomst en een spoedig herstel. Met ons samenwerkende team van specialisten zorgen we ervoor dat je in goede handen bent tijdens het hele proces.

Werkwijze

Na de verwijzing is het belangrijk om zo snel mogelijk van start te gaan. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek, waarin we samen het mogelijke traject bespreken en toelichten. We verwachten commitment, omdat we werken binnen een relatief korte periode, zodat je optimaal voorbereid bent op jouw medische behandeling.

Tijdens het kennismakingsgesprek is het handig om de volgende documenten mee te nemen:
 • Legitimatiebewijs
 • Verzekeringspas
 • Medicatielijst
 • Eventuele onderzoeksuitslagen/diagnoses van je huisarts of specialist
Behandeling na de operatie
Lees hier meer over de behandeling na de operatie.

LEES MEER

Verzekeringen waar wij mee samenwerken

© 2023 REVAQ - All rights reserverd
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen