Leefstijlverbetering in het dagelijks leven CooL-programma (GLI)

Het Coaching op Leefstijl (CooL)-programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor volwassenen. Het programma is gericht op gedragsverandering met als doel een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het programma duurt 24 maanden en bestaat uit een 6 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. De groepsbijeenkomsten zullen ongeveer één keer in de maand plaatsvinden. Het CooL-programma heeft een behandelfase en een onderhoudsfase waarbinnen stapsgewijs gewerkt wordt aan het aanpassen van het leefpatroon om uiteindelijk te komen tot een duurzame gedragsverandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag. Naast voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning aan bod. Hierbij wordt aandacht besteed aan de achtergronden en oorzaken van een ongezonde leefstijl. De leefstijlcoach heeft een stimulerende en motiverende rol om te komen tot een blijvende gedragsverandering.
VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK

Duur van het programma

Het CooL-programma heeft een duur van 24 maanden en is opgebouwd uit twee fases: de behandelfase en de onderhoudsfase. Beide fases omvatten 8 groepsbijeenkomsten met 10-15 deelnemers, evenals 2 individuele gesprekken. Daarnaast vindt er zowel bij de behandelfase als de onderhoudsfase een intakegesprek en een eindgesprek plaats.

Kosten van het programma

Het Cool-programma wordt onder rechtsstaande voorwaarden vergoed door de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico.

Voor wie is het programma

Vanuit de zorgverzekeraars zijn enkele vereisten gesteld aan de deelname voor het CooL- programma.
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een BMI boven de 30
  • óf een BMI tussen de 25 en 30 met daarnaast een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu of artrose
  • óf een BMI tussen de 25 en 30 met een middelomtrek > 88 cm (voor vrouwen) of > 102 cm (bij mannen)
  • Je hebt voldoende motivatie om veranderingen in je leefstijl aan te willen brengen.
  • Je hebt een verwijzing van je huisarts of specialist.
BEREKEN JE BMI

Leefstijlcoach Dominique

De mens is wat mij drijft. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor de ander, daadwerkelijk van waarde kunnen zijn.   

Mijn passie is het begeleiden van mensen bij het ontwikkelen van zelfmanagement. In eerste instantie door mensen bewust te maken van de regie die ze zelf hebben over hun eigen gezondheid en gedrag en daarmee over hun eigen leven. Vervolgens door mensen te stimuleren in beweging te komen zowel op emotioneel, sociaal als fysiek vlak. Uiteindelijk zodat mensen in hun dagelijks leven zelf betere/de juiste keuzes gaan maken die leiden tot een leven waarbij iemand zich goed voelt met alle mogelijkheden en beperkingen die iemand heeft.   

Wat mij het meest raakt als leefstijlcoach is als mensen uiteindelijk het hoofd en hart weten te verbinden. Het gaat mij om het samenbrengen van het wetende én het voelende vermogen van mensen. Deze verbinding van het hoofd en het hart vormt een sterke basis voor een duurzame gedragsverandering. 

Alternate Text

Diëtiste Marjolein

Voeding speelt in ieders leven een rol. Van een eerste levensbehoefte tot sociaal bindmiddel tot medicijn en alles wat daartussen ligt. En zo breed is de interesse voor voeding in mijn leven. Met mijn werk als diëtist wil ik mij inzetten op meerdere terreinen met als raakvlak voeding. Door mijn kennis te delen is mijn doel om de maatschappij bewuster en gezonder met voeding om te laten gaan.

Samen met de cliënt ga ik op zoek naar het best passende antwoord op de hulpvraag. Ik vind het hierbij belangrijk om de cliënt eigenaar van zijn eigen proces te maken. Door het kiezen van de juiste voedingsmiddelen en de voedingsstoffen is het mijn doel te helpen bij een leefstijl passend bij de behoefte op dat moment, maar ook gericht op de lange termijn. Samen kijken we bij REVAQ Leefstijl Kliniek hoe we dit met de diëtiste, leefstijlcoach en fysiotherapeut tot een doelgericht plan op maat kunnen maken.

Alternate Text

Fysiotherapeut Kris

Allemaal streven we naar een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Er zijn echter momenten dat één van deze twee, of beide niet meewerken zoals we dat graag zouden willen. Dit kan komen door een ziekte of aandoening maar ook door een inactieve leefstijl of als gevolg van een operatie. Hierdoor functioneer je wellicht niet meer zoals je dat zou willen.

Bij REVAQ leefstijlkliniek begeleiden we jou op basis van je hulpvraag naar een gezondere fysieke en/of mentale gezondheid.Ik ben als fysiotherapeut dé expert op het gebied van kennis van het lichaam en de klachten die hierbij horen. Mijn specialisaties zijn naast reguliere fysiotherapie gericht op long en hartklachten en COVID. Daarnaast heb ik een passie voor leefstijl en gezondheid en het begeleiden van mensen die hierin uitdagingen ervaren.

Samen besluiten we wat het beste plan is op basis van jouw hulpvraag en pakken we dit op een duurzame manier aan. Dit alles op een gemoedelijke en betrouwbare manier waar zeker een dosis humor niet mag ontbreken.

Alternate Text
REVAQ Leefstijl Kliniek wordt beoordeeld met een
4,8/ 5
Uit 1 reviews
google logo Bekijk alle reviews

Herman H.

Ik (77 jaar oud) heb helaas ruime ervaring met medische revalidatie. Ik was wederom op zoek toen ik een artikel in BN De Stem over Revaq las. Het bleek een, mede door de corona pandemie ingegeven, opzet van de Amphia longarts Dr. Djamin te zijn, waar in de therapie niet alleen de gebruikelijke fysiotherapie maar ook diëtiek en life-style begeleiding aangeboden wordt. Het kennismakingsgesprek gaf direct een goed gevoel en nu 4 maanden verder blijkt dat het idee werkt. Het is een jong en enthousiast team van BIG geregistreerde therapeuten dat mij begeleid en mij wel stuurt maar niet dwingt. Mijn conditie is een heel eind vooruit gegaan en ik ben voorlopig 8 kilo gewicht kwijt geraakt. Wat ik echter het belangrijkste vind is dat er in tegenstelling tot veel sportscholen die ook revalidatie aanbieden direct overleg tussen de bij Revaq werkende paramedici en de behandelende specialisten in het Amphia mogelijk is. (Dit natuurlijk na eerst gegeven toestemming).Mijn fysiotherapeut kon bijv. daardoor met mijn cardioloog exact afstemmen in hoeverre hij mij mocht belasten en wat ik wel en niet kon.
Je moet wel zelf werken, maar je wordt goed begeleidt.

Lees meer

Hoe meld ik mij aan?

Wil je je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan op de knop hieronder. Voor deelname aan het CooL-programma heb je een verwijzing nodig van je huisarts of praktijkondersteuner. Tijdens de intake onderzoeken we samen of het CooL-programma geschikt is voor jou. Er zijn geen kosten verbonden aan het kennismakingsgesprek, zelfs als je besluit om niet deel te nemen aan het programma.

VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Verzekeringen waar wij mee samenwerken

© 2023 REVAQ - All rights reserverd
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen